ERFAL Projemizin Açılış Toplantısını Gerçekleştirdik

20 Kasım 2017 Pazartesi

Üniversitesimizin ortak kuruluş olarak yer aldığı ve Bulgaristan, İspanya, Kıbrıs Rum Kesimi, Kuzey İrlanda, Letonya, Çek Cumhuriyeti'nden toplamda 7 kuruluşun yer aldığı ERFAL: Exchange of Good Practices for Disadvantaged People adlı projenin açılış toplantısı Sofya'da (Bulgaristan) 16 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Açılış toplantısında kurumların tanıtımı ile proje aktivilteleri ve kallite güvencesi gibi konular ele alınmıştır. Projenin içeriğinde yer alan iyi uygulamaların değişimi kapsamında BarCamp adlı etkinlik gerçekleştirilerek katılımcı kuruluşların bulunduğu ülkelerdeki dezavantajlı bireyleri odak alan iyi uygulamalar tanıtılmıştır. Üniversitemiz ise bu etkinlikte ülkemizde geçici koruma altındaki Suriyelilerin entegrasyonuna yönelik politikalar ve uygulama örnekleri tanıtmıştır. Proje kapsamındaki bir sonraki toplantı Mayıs 2018'de Valencia (İspanya) şehrinde gerçekleştirilecektir. Toplantıya üniversitemizden proje koordinatörü Uzm. Ozan SELCİK ile katılımcı olarak Öğr. Gör. Taner EROL ve Öğr. Gör. Hasan ÖRÜCÜ katılmışlardır.