Üniversitemiz, Avrupa'nın En Büyük Ağlarından biri olan EURORESO Üyesi Oldu

02 Nisan 2018 Pazartesi

Üniversitemiz, 2018 yılında Valencia'da (İspanya) Mart ayında gerçekleştirilen genel kurul toplantısında EURORESO Uluslararası Bilim ve Eğitim Ağına üye olarak kabul edilmiştir.

Genel Merkezi Napoli'de (İtalya) bulunan bu ağın başkanlığını Fernando Benavente yapmaktadır. Bu ağa, 29 farklı ülkeden 50'den fazla kuruluş üyedir. Yedinci yılını dolduran bu birlik, 54 uluslararası proje gerçekleştirmiştir.

Temel amacı, kurum ve kuruluşlarla bir ağ oluşturarak ekonomik gelişim, yaşam şartlarını iyileştirme, bilimsel faaliyetler yürütmektir. Özel ya da kamu kurumlarının gelişimi için programlar kurma ve geliştirme suretiyle sosyal uyumu sağlamak; fonlar aracılığıyla projeler yürütmek ve bu amaçları gerçekleştirmek üzere Avrupa Birliği kurumlarıyla ortak adımlar atmak; yöntem ve teknik değişimi yoluyla işbirliği kurmak; iş dünyasındaki bilgileri tek elde toplayarak bu bilgileri analiz etmek ve finansal yatırımlar konusunda bilgi paylaşmak; proje ve programlar hakkında bilgi paylaşımında bulunmaktır.

Birliğin adresi: http://euroreso.eu